RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Trouwstoet-aso langer in cel voor knock-out slaan agent


LOPIK - De man die in de cel zit voor het bewusteloos slaan van een agent die in Rotterdam ingreep bij een trouwstoet, blijft tot begin volgend jaar in voorarrest. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank beslist. De man wordt verdacht van zware mishandeling. Hij moet begin januari voor de rechter verschijnen, een datum is nog niet bekend.

De 25-jarige Rotterdammer - de broer van de bruid - werd eerder deze maand in Lopik opgepakt. Hij zat daar ondergedoken bij familie. Agenten vonden hem onder een bed, waar hij zich had verstopt. Een woordvoerder van het OM zei eerder dat de hele familie wist dat hij de agent belaagd had en dat ze hem ruim een maand doelbewust hebben geholpen om uit handen van de politie te blijven.

Het geweldsincident tijdens de trouwstoet gebeurde 30 augustus. De politie werd gewaarschuwd dat deelnemers onnodig zouden toeteren, asociaal reden en dat mensen op autodaken zaten. Ook werd het overige verkeer geblokkeerd. Agenten spraken de deelnemers van de trouwstoet op de Maasboulevard aan, waarna de bruiloftsgasten met veel kabaal vertrokken, aldus de politie.

Op de Westzeedijk blokkeerde de stoet het verkeer opnieuw. Toen een van de feestgangers werd aangehouden, misdroegen anderen zich volgens de politie. De verdachte die nu vastzit sloeg een agent zo hard, dat de politieman viel en korte tijd het bewustzijn verloor. De agent heeft volgens de politie nog steeds veel last van het incident en is nog altijd niet volledig aan het werk.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -