RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Halloween in Maarssen: "Voor niet-bange kinderen en volwassenen die het aandurven"


MAARSSEN - In de Maarssense buurt Kamelenspoor zijn 55 vrijwilligers al een half jaar bezig met de voorbereidingen van een spookhuis tijdens Halloween. Het is voor het negende jaar op rij dat de buurt het feest viert.

Dit jaar is het spookhuis een kliniek waar verschillende behandelingen worden aangeboden, zegt vrijwilliger Daan. "Je kan bijvoorbeeld psychisch gestoord zijn of een facelift nodig hebben. We doen alles."

Het gangenstelsel is ongeveer honderd meter lang, vult Marjolein aan. "Bij elk stuk hoort een bepaalde kamer. Bijvoorbeeld de tandarts, die kan natuurlijk echt niet ontbreken. We hebben ook een onderzoekskamer, maar verder kan ik nu nog niet al te veel vertellen."

Verschillende vrijwilligers spelen ook een rol in de Maarssense kliniek, zoals Romy. "Ik ben iemand die psychisch gestoord is en eigenlijk het idee heeft dat ze niet opgesloten hoeft te zitten. Terwijl dat wel echt nodig is."

Iedereen is welkom, zeggen de vrijwilligers. "Het spookhuis is voor niet-bange kinderen en voor volwassenen die het aandurven", zegt Daan. Kinderen die dat toch net een stap te ver vinden, kunnen terecht in de apotheek van de kliniek. "Daar hebben ze ook de mogelijkheid om geschminkt te worden."

Het spookhuis in Kamelenspoor is inmiddels uitgegroeid tot een echte traditie en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente en het lokale bedrijfsleven. Vorig jaar bezochten volgens de organisatie ongeveer 500 mensen het spookhuis in 2,5 uur tijd. Het huis opent dit jaar op 26 oktober om 18.00 uur.

Radio M Utrecht-verslaggever Richard Grootbod bij het spookhuis (deel 1)
Radio M Utrecht-verslaggever Richard Grootbod bij het spookhuis (deel 2)


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -