RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gustafson en Dalmau niet tegen Sparta, Ramselaar twijfelgeval


UTRECHT - Simon Gustafson ontbreekt in de opstelling van FC Utrecht, in de uitwedstrijd tegen Sparta van komende zondag. De middenvelder heeft nog teveel hinder van de enkelblessure die hij opliep in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen PSV. Of Bart Ramselaar, die in diezelfde wedstrijd eveneens een enkelblessure opliep, mee kan spelen is onduidelijk. Hij trainde vrijdag pas voor het eerst volledig mee.

"Er is geen enkele reden om Mark er weer uit te halen"


VAN DER MAAREL
Duidelijk is wel dat Adrián Dalmau niet fit is en dat Mark van der Maarel een basisplaats zal krijgen. John van den Brom gaf na de vrijdagtraining aan dat Van der Maarel de voorkeur krijgt boven de van een schorsing teruggekeerde Leon Guwara. "Mark heeft Leon twee duels prima vervangen. Er is geen enkele reden om hem er weer uit te halen."

Ook Joris van Overeem behoudt zijn basisplaats. "Hij heeft geweldig gespeeld in een topwedstrijd. Helemaal als je je bedenkt dat hij sinds april niet had gespeeld." Of de controleur de missing link was op het middenveld, wilde Van den Brom niet zeggen. "Hij brengt iets anders dan de middenvelders die we hadden." En met een sneer naar de critici die vonden dat hij eerder een controleur had moeten opstellen: "Maar ik hoef me niet te verantwoorden voor het feit dat ik Joris niet eerder opstelde. Hij was niet fit."

Ik hoef me niet te verantwoorden voor het feit dat ik Joris niet eerder opstelde. Hij was niet fit"
John van den Brom

VERBETERPUNTEN
De euforie over de zege op PSV heeft bij Van den Brom precies een dag geduurd. "Zondag waren we vrij, dat was genieten. Maandag is het vizier op Sparta gegaan. Want hoe mooi het resultaat zaterdag ook was, er waren ook nog dingen die niet goed gingen."

De Amersfoortse oefenmeester doelt dan vooral op het spel in balbezit. "Tuurlijk, we winnen en dat is hartstikke mooi. Maar we hadden in de omschakeling nog veel meer kansen kunnen creëren. We waren slordig en maakten te vaak de verkeerde keuze in balbezit. Daar is nog winst te boeken."

WILLEM JANSSEN
Tijdens de vrijdagtraining spatte het spelplezier er bij de spelers van FC Utrecht vanaf. "We hebben een lekkere week gehad natuurlijk", zegt aanvoerder Willem Janssen. "Als je wint van PSV is het humeur van iedereen beter, dan is er vaker een lach op het gezicht. Dus dat werkt wel door ja."

"We hebben een lekkere week gehad natuurlijk. Als je wint van PSV is het humeur van iedereen beter."


Een week na de zege op PSV moet FC Utrecht op bezoek bij Sparta. "Dat is lastiger omdat het een uitwedstrijd is", zegt Janssen. "Sparta is een stugge ploeg, een hecht collectief. Die wedstrijd vraagt iets heel anders dan de wedstrijd tegen PSV", weet Janssen. "Tegen PSV konden wij afwachten, nu zullen we wat meer het spel moeten maken."

Uiteraard geeft de zege op PSV ook vertrouwen. "We moeten deze lijn doortrekken, maar zondag worden er andere dingen gevraagd. We moeten meer kwaliteit in balbezit hebben om tot kansen te komen", zegt Janssen.

De fans van FC Utrecht hebben geduld moeten betrachten, voordat er eindelijk eens een wedstrijd als die tegen PSV uitrolde. "Mensen willen het vaak niet horen, maar het heeft tijd nodig om een andere speelwijze in te slijpen", legt Janssen uit. FC Utrecht moet na een jaar Dick Advocaat onder Van den Brom weer leren aanvallen. "Dat is een grote omschakeling, en we zijn net vier maanden bezig. De trainer is hier voor drie jaar. Je moet het over een langere periode gaan zien en daar heb ik heel vertrouwen in."

LIVE
Sparta - FC Utrecht begint zondag om 14.30 uur en is live te volgen op Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -