RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veenendaalse chauffeur veroordeeld voor koperdiefstal van 110.000 euro


VEENENDAAL/LEERSUM - Een vrachtwagenchauffeur uit Veenendaal is veroordeeld voor het doen van valse aangifte, poging tot oplichting en verduistering vanwege een lading koper met een waarde van 110.000 euro. De 49-jarige Ed de H. kreeg een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Ook moet hij bijna 82.000 euro betalen aan het bedrijf dat hij heeft benadeeld en ruim 17.000 euro aan verzekeraar Nationale Nederlanden.

De H. haalde op 8 juni 2017 met zijn truck 23.000 kilo koper op in Zwitserland. Hij parkeerde de wagen twee dagen later op het terrein van zijn transportbedrijf in Veenendaal. Die nacht werd hij echter door de politie gewaarschuwd dat zijn vrachtwagen uitgebrand was aangetroffen in het Friese Akkrum, 165 kilometer verderop. De H. deed aangifte van diefstal en meldde zich bij de verzekering, maar die vertrouwde het niet en liet de zaak door een particulier bureau onderzoeken.

Ondanks een vrachtlading aan bewijs bleef De H. vervolgens ontkennen dat hij iets te maken had met de diefstal van de lading koper. Zo was onder meer op bewakingsbeelden te zien zijn dat hij op de dag van de diefstal de truck 's ochtends bij zijn bedrijf parkeert en er 's middag zelf weer mee wegrijdt. De onderzoekers stelden ook vast dat de vrachtwagen met lading naar Westerhaar in Twente is gereden. Vermoedelijk is het koper daar verkocht aan een metaalhandel en vervolgens leeg doorgereden naar Akkrum.

De verdachte verklaarde eerder in de rechtbank bij het zien van de bewakingsbeelden dat hij zich daar niets meer van kon herinneren. "Als jullie zeggen dat ik het ben op die beelden, zal het wel zo zijn," verklaarde hij. Maar volgens De H. kon het ook een medewerker van zijn bedrijf zijn geweest. De rechters lieten toen al weten het vreemd te vinden dat hij de gebeurtenissen op zo'n ingrijpende dag was vergeten.

Het bedrijf van De H. stond financieel aan de grond op het moment van de diefstal. Na de diefstal loste hij ineens een grote schuld af, kocht hij nieuwe meubels voor zijn huis en boekte hij een vakantie naar Egypte.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -