Verkeerswethouder Amersfoort: "Als we niets doen, slibt de stad dicht"

AMERSFOORT - Amersfoort groeit. En daarmee groeit ook de angst voor wegen die vaststaan met auto's en uitlaten die vieze lucht uitstoten. Doet Amersfoort genoeg om te voorkomen dat de stad dichtslibt? Mobiliteitswethouder Buijtelaar vindt dat er iets moet gebeuren, anders krijgt de stad een probleem op het gebied van mobiliteit.
Amersfoort is in trek bij mensen die in Amsterdam en Utrecht achter het net vissen voor een huis. Buijtelaar houdt er rekening mee dat de stad er over twintig jaar zo'n 25.000 inwoners bij heeft. "Als we niets doen, dan staat het straks vol en kun je straks -plat gezegd- je bips niet meer keren", zegt hij in gesprek met DeStadAmersfoort.nl
Plannen om de stad bereikbaar te houden, zijn er volgens Buijtelaar weldegelijk. Om de binnenstad bereikbaar te houden, moet meer worden ingezet op elektrische bevoorrading. En de fiets krijgt een belangrijke rol. Daarvoor moeten er meer snelfietsroutes worden aangelegd.
Buijtelaar wil ook dat Amersfoorters meer gebruik gaan maken van het openbaar vervoer. Want de bussen in de stad zijn geregeld matig gevuld.
Over de vraag of de voornemens van de gemeente genoeg zijn om te voorkomen dat de stad dichtslibt, wordt woensdag 30 oktober gedebatteerd in de bibliotheek op het Eemplein in Amersfoort.
In het stadsdebat van RTV Utrecht, De Stad Amersfoort en bibliotheek gaat de wethouder onder meer in gesprek met vertegenwoordigers van de Natuur-en Mileufederatie Utrecht en de Ondernemersvereniging Binnenstad Amersfoort. De discussie-avond start om 20.00 uur (inloop 19.30) en het publiek mag zich mengen in het debat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.