RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Iran houdt Taghi hand boven het hoofd'


VIANEN/UTRECHT - De Iraanse geheime dienst houdt de gezochte crimineel Ridouan Taghi de hand boven het hoofd. Dat schrijft de Telegraaf op basis van bronnen binnen het onderzoek. Volgens de krant reist Taghi geregeld met snelle privéjachten tussen Iran en Dubai.

"Taghi kan zich naar verluidt in Iran vrijuit bewegen omdat hij de Iraanse geheime dienst zou hebben gefaciliteerd bij moordklussen in Europa", schrijft de Telegraaf. De link tussen Taghi en Iran zou 'Noffel' zijn. Deze handlanger van Taghi heeft volgens de krant een liquidatie uitgevoerd voor de Iraanse geheime dienst. Hij werd in juli veroordeeld voor de moord op een Iraanse vluchteling in Nederland.

Het Landelijke Parket van het Openbaar Ministerie wil in de krant het verhaal niet bevestigen of ontkennen. Een woordvoerder geeft verder geen commentaar.

Justitie in Nederland onderhandelt met Dubai over het uitleveren van Taghi. Hij zou daar zelfs een keer bijna gearresteerd zijn. Met Iran is onderhandelen moeilijker, door de stroeve diplomatieke relatie met dat land. Het kabinet beschuldigde Iran van twee moorden in Nederland en andere "vijandelijke acties" in Europa. In de zomer werden twee Iraanse ambassademedewerkers Nederland uitgezet.

TAGHI

Ridouan Taghi en zijn bende worden verantwoordelijk voor een reeks moorden en moordpogingen, die veelal in de regio Utrecht plaatsvonden. Ook viel zijn naam na de moorden op de broer en advocaat van de Utrechtse kroongetuige Nabil B.

Justitie belooft een beloning van 100.000 euro voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van Taghi.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -