RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Donkere dagen aanleiding voor nieuwe campagne fietsverlichting


PROVINCIE UTRECHT/AMERSFOORT - Veilig Verkeer Nederland in Amersfoort grijpt het korter worden van de dagen aan om weer aandacht te vragen voor fietsverlichting. VVN en verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen starten vandaag een campagne met het motto 'Ik val op'.

Nog altijd gebruikt lang niet iedereen die 's avonds op 's nachts op de fiets stapt verlichting en dat is gevaarlijk voor iedereen, stelt de organisatie. Volgens VVN vindt een op de vijf ongelukken met fietsers plaats als het donker is, terwijl slecht een op de tien fietskilometers in het donker wordt afgelegd. Een werkend voor- en achterlicht zou het risico op zo'n ongeluk met 17 procent laten afnemen.

ONVERSCHILLIGHEID

VVN denkt dat fietsers zich beter moeten realiseren wat de gevolgen kunnen zijn. "Nu hebben mensen vaak geen licht op hun fiets uit onverschilligheid", zegt een woordvoerder. Vooral jongeren fietsen vaak onverlicht rond, blijkt uit cijfers van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid.

Tijdens de aftrap van de voert de minister van Infrastructuur en Waterstaat samen met VVN een fietsverlichtingscheck uit in de buurt van sportvereniging HBS-Craeyenhout in Den Haag. Voorbijgangers van wie de verlichting of reflectie te wensen overlaat, krijgen vrijblijvend advies.

INFORMATIEPAKKET

VVN biedt online een gratis informatiepakket aan voor iedereen die zijn zichtbaarheid op de fiets en de weg wil verbeteren. Ook vinden door het hele land verlichtingschecks plaats in samenwerking met de politie en gemeenten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -