RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Voetbalwedstrijd DWSV loopt totaal uit de hand, scheids 'rent voor zijn leven'

UTRECHT - De voetbalwedstrijd tussen de Utrechtse clubs DWSV en Rivierwijkers is gisteren volledig uit de hand gelopen. De scheidsrechter deelde vijf rode kaarten uit en voelde zich zo bedreigd dat hij van het sportpark is weggerend. "Dit is de grootste nachtmerrie van iedere scheidsrechter."

Het duel in de Vierde Klasse tussen de eerste elftallen was op Sportpark Loevenhoutsedijk bij Overvecht. De scheidsrechter werd naar eigen zeggen bedreigd door spelers van de thuisclub en iemand uit het publiek. Aan RTV Utrecht vertelt hij zijn verhaal.

"De hele wedstrijd was er al een grimmige sfeer", zegt arbiter Hoovenstat. Zo'n tien minuten voor het einde van de wedstrijd gaf hij een tweede rode kaart aan DWSV, dat op dat moment tegen een achterstand aankeek. De boel escaleerde daarna volledig.

BEDREIGINGEN
"Een speler vanaf de reservebank gooide een bidon naar mijn hoofd", aldus Hoovenstat. "En vervolgens word ik bedreigd. Ik besloot de wedstrijd te staken en dan komt er een gek van achter de dug-out naar me toe gerend."

Op de weg heb ik auto's aangehouden met de vraag of ze 1-1-2 konden bellen."
Scheidsrechter Hoovenstat

Dat was voor de scheidsrechter genoeg reden om het zekere voor het onzekere te nemen en zo snel mogelijk het sportpark te verlaten. "Ik heb voor mijn leven gerend. Op de weg heb ik auto's aangehouden met de vraag of ze 1-1-2 konden bellen."

De scheidsrechter zegt dat de boze man uit het publiek een tasje bij zich had en dat hij vermoedt dat daarin een scherp voorwerp zat. "Maar ik zag dat heel kort in een oogopslag. Ik heb niet duidelijk gezien dat het inderdaad een mes was."

Uiteindelijk is de politie langsgekomen om de boel te sussen. Onder begeleiding van agenten kon de scheidsrechter terug het sportpark op om zijn spullen te pakken en daarna het complex te verlaten. Uiteindelijk heeft hij in totaal vijf rode kaarten uitgedeeld. "Toen ik thuis was, zat ik nog steeds te trillen. Dit is de grootste nachtmerrie van iedere scheidsrechter."

REACTIE DWSV
De voorzitter van DWSV legt de schuld van de chaos vooral bij de scheidsrechter zelf. "Hij floot warrig en oogde supernerveus", zegt Wout Stulen. "Bovendien voelde hij de wedstrijd niet goed aan. Het was een jong jochie dat al gespannen aan de wedstrijd begon."

Volgens Stulen was het helemaal niet nodig dat de scheidsrechter van het sportcomplex rende. "Vervolgens komt de politie met veel machtsvertoon, dat was ook erg overtrokken. Als die jongen nou in elkaar was getrapt was het een ander verhaal."

De voorzitter benadrukt verder dat het om één toeschouwer gaat die het veld opliep, en die bovendien niet bekend was bij hem. "Hij is waarschijnlijk geen lid van onze club." Ook zegt hij dat de spelers van DWSV de scheidsrechter nooit hebben bedreigd. "Tussen bedreigd worden en je bedreigd voelen zit een verschil."

De scheids was een jong jochie dat al gespannen aan de wedstrijd begon."
Wout Stulen, voorzitter DWSV

NIET EERSTE KEER
Het is niet de eerste keer dat DWSV in verband wordt gebracht met ongeregeldheden. Eerder dit jaar startte voetbalbond KNVB nog een onderzoek naar de club nadat drie elftallen vanwege incidenten punten in mindering kregen. Voorzitter Stulen vindt het onterecht dat zijn club zo vaak negatief in het nieuws komt. "Natuurlijk keur ik het niet goed wat er gisteren is voorgevallen. Maar bij andere clubs gebeurt ook wel eens wat, daar hoor je bijna nooit iets over."

De politie zegt dat er niemand is aangehouden. Agenten hebben alleen geholpen de scheidsrechter veilig te laten vertrekken. Er is ook geen mes gevonden. De voorzitter van Rivierwijkers, dat aan de Koningsweg zit, laat weten dat het zeer terecht is dat de wedstrijd is gestaakt.

Scheidsrechter Hoovenstat gaat nu een verslag uitbrengen bij de voetbalbond. Die beslist vervolgens wat er gaat gebeuren met de Utrechtse club.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -