RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politiek wil Wereldwinkel Abcoude houden: We zijn toch een Fairtrade-gemeente?

ABCOUDE - De fracties van D66 en PvdA/GroenLinks in De Ronde Venen dienen donderdagavond een motie in voor het behoud van de wereldwinkel in Abcoude. De gemeente wil het winkelpand verkopen en daarmee zou de fairtradezaak haar onderkomen verliezen.

"Deze wereldwinkel is de laatste in onze gemeente", zegt fractievoorzitter Pieter Kroon van PvdA/GroenLinks. "De winkel zorgt voor een aantrekkelijk dorpscentrum en het draagt bij aan onze doelstelling van 'Fairtrade-gemeente'. Het zou zonde zijn als dat moet stoppen omdat de gemeente het pand wil verkopen."

Als de gemeente de verkoop toch doorzet dan vinden de fracties dat er een ander geschikt onderkomen gevonden moet worden. "Dit zou ook in lijn zijn met de in 2017 gedane toezegging van het college dat bij verkoop van maatschappelijk vastgoed er altijd gekeken wordt hoe de maatschappelijke functie kan worden behouden", aldus Kroon.

Bij de Wereldwinkel in Abcoude werken 35 vrijwilligers. De opbrengst van de verkochte artikelen is voor goede doelen bestemd. De laatste jaren verdwijnen er steeds meer Wereldwinkels. In 2018 sloten er landelijk veertig de deuren. Begin dit jaar gingen de Wereldwinkels in Montfoort en IJsselstein op de fles.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -