Rechter bemiddelt na echtscheiding: geen omgangsregeling voor labrador

Niet de labrador uit het verhaal.
Niet de labrador uit het verhaal. © ANP
ABCOUDE - Hond Cooper mag fulltime in Abcoude blijven wonen. Dat heeft de rechter bepaald. Twee vrouwen liggen juridisch met elkaar in de clinch omdat ze na hun scheiding onenigheid hebben over de omgangsregeling voor de labrador.
De vrouwen trouwden in 2008 met elkaar. In 2017 kochten ze samen een labrador. De vrouwen woonden niet samen, maar apart in Abcoude en Ouderkerk aan de Amstel in Noord-Holland. Ze spraken een omgangsregeling voor de hond af: doordeweeks zou Cooper in Abcoude wonen en in het weekend in Ouderkerk.

SCHEIDING

Maar het huwelijk strandde. Bovendien vond de hond het vele heen en weer reizen onprettig, waardoor hij moeilijk in de omgang was. Dus stuurde de Ouderkerkse vrouw in april van dit jaar een mail naar haar ex waarin ze schrijft dat de omgangsregeling niet langer houdbaar was.
Haar Abcoudense ex reageerde dat zij graag fulltime voor de hond wilde zorgen. Snel na het ingaan van de nieuwe woonsituatie verbeterde ook het gedrag van Cooper. De labrador leek steeds beter in zijn vel te zitten en werd rustiger.

SPIJT

Maar de Ouderkerkse vrouw kreeg later spijt. Ze wilde de hond graag weer terug in de weekenden en zei dat ze dacht dat het om een tijdelijke pauze van de omgangsregeling ging. Dus schakelde ze de hulp van de rechter in.
Maar die geeft haar dus geen gelijk. "Zij heeft met de mail afstand gedaan van haar zorgtaak van Cooper en daarmee haar recht op omgang met de hond", schrijft de rechtbank in een persbericht. "De (beheers)regeling die tot en met april van dit jaar gold hoeft dus niet hervat te worden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.