AirPods in trek bij Amersfoortse straatrovers

© Pixabay
AMERSFOORT - Zowel gisteren als eergisteren zijn bij straatroven in Amersfoort draadloze oordopjes (AirPods) buitgemaakt. De politie onderzoekt beide zaken los van elkaar.
Het 19-jarige slachtoffer van gisteravond fietste rond 21.00 uur op het viaduct over de Hanzeboulevard. Bij woonwarenhuis Ikea reden twee jongens op een snorfiets hem klem. Ze dreigden hem te mishandelen als hij zijn draadloze oordopjes niet zou afstaan. Het slachtoffer koos eieren voor zijn geld en de twee daders wisten te vluchten. Ze waren 17 à 18 jaar jaar en droegen donkere kleding, waaronder trainingsbroeken. Ze hadden hun capuchons voor hun hoofd getrokken waardoor hun gezichten niet goed zichtbaar waren.
Zaterdagavond werd een 17-jarige jongen beroofd van zijn draadloze oordopjes. Het slachtoffer reed iets na tien uur over het fietspad aan de Ringweg-Kruiskamp in de richting van de Van Randwijcklaan. Ter hoogte van de Adventkerk, reed een scooter met twee jongens erop hem tegemoet, om later weer te keren. Even verderop dwongen de straatrovers het slachtoffer te stoppen. Ze dreigden geweld te gebruiken en eisten de draadloze oordopjes die hij in zijn oren droeg op en het bijbehorende doosje.
Ook deze straatrovers hadden hun capuchons over hun hoofden getrokken. Daardoor kon het slachtoffer hun gezichten niet zien. Wel heeft hij gezien dat de beide daders zwarte kleding droegen en een normaal postuur hebben. Vermoedelijk zijn ze rond de 18 à 19 jaar. De scooter waarop de daders zaten, had voorop een groot windscherm.
De politie hoopt in beide zaken op tips van getuigen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.