RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vertrouwen hersteld tussen wethouders Eemnes en partijgenoten in de raad

EEMNES - De lucht is geklaard binnen de coalitie van Eemnes. Vanavond bleek dat twee wethouders van DorpsBelang en PvdA, de twee partijen die samen de coalitie vormen, weer genoeg vertrouwen voelen van hun partijgenoten in de gemeenteraad om door te gaan met hun werk.

Wethouders Sven Lankreijer (PvdA) en Theo Reijn (DorpsBelang) lieten twee weken geleden weten dat ze vertrouwen vanuit de coalitiepartijen in de gemeenteraad misten. Aanleiding was dat het college aan de gemeenteraad had gevraagd om meer handelingsvrijheid om met martkpartijen te kunnen onderhandelen. Jan de Zeeuw van DorpsBelang zei toen eerst meer informatie te willen hebben voor hij dit kon toezeggen.

De opmerking van De Zeeuw werd door de wethouders opgevat als een gebrek aan vertrouwen. De Zeeuw zei dat hij het niet zo heeft bedoeld en de afgelopen tijd hebben de coalitiepartijen en de wethouders met elkaar gepraat en de lucht geklaard.

Tegen RTV Utrecht vertelde Jan de Zeeuw dat hij zich wel kon vinden in de opmerking dat hij kritisch was. Hij zei van plan te zijn dit ook in de toekomst te blijven, maar voegde eraan toe dat het wel iets gematigder kan. De Zeeuw: "Ze vinden dat we de afgelopen keren op onderwerpen teveel in detail gingen en het college onvoldoende ruimte gaven om plannen uit te voeren. Daarnaast hebben we om het herstel van het vertrouwen verder uit te werken afgesproken om elkaar regelmatig te zien en we hebben een lijstje gefabriceerd van onderwerpen waar we het dan gezamenlijk over moeten hebben."

EERDERE KWESTIES

Het akkefietje was niet de eerste keer dit jaar dat er wat speelde binnen de Eemnesser politiek. Begin dit jaar stapte een wethouder op, wegens verschil van inzicht met zijn partij en zijn opvolger hield het ook amper twee weken vol. Hij zei het wethouderschap niet goed te kunnen combineren met zijn eigen bedrijf.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -