RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Extreme filedruk Utrecht wordt verzacht, Galecopperbrug dit weekend al open

1/4
UTRECHT - De Galecopperbrug op de A12 bij Utrecht gaat, als er zich geen tegenvallers voordoen, dit weekend weer open. Dat is een week eerder dan vooraf was aangekondigd.

Het vervangen van de voegovergangen zorgt al meer dan vijf weken voor zeer zware verkeershinder op snelwegen richting Utrecht en op lokale wegen in Utrecht en Nieuwegein. De flexibele voegen moeten het krimpen en uitzetten van de brug bij grote temperatuurverschillen opvangen.

Volgens Rijkswaterstaat is afgelopen weken 24 uur per dag doorgewerkt. De tuibrug is daardoor dit weekend weer beschikbaar.

Het artikel gaat onder de foto verder.

 Werken aan de voegen aan de onderkant van de Galecopperbrug. Werken aan de voegen aan de onderkant van de Galecopperbrug. | Foto: RTV Utrecht / Robert Jan Booij

Tot zondag 10 november vinden er nog afrondende werkzaamheden plaats, waaronder het terugbrengen van de oorspronkelijke belijning. Dit gebeurt tijdens een aantal nachtafsluitingen. Ook vervangt Rijkswaterstaat in deze periode zes zogeheten opleggingen onder de brug. Dit geeft geen hinder voor het weg- of scheepvaartverkeer.

Volgens Rijkswaterstaat zijn ook de komende jaren nog onderhoudswerkzaamheden nodig aan de Galecopperbrug, onder meer aan de voegovergangen van de noordbrug. Deze werkzaamheden moeten nog worden ingepland.

Radio M Utrecht besteedde deze morgen uitgebreid aandacht aan het werk op de Galecopperbrug.

7.40 uur: Automobilist enthousiast over vervroegde opening Galecopperbrug


8.40 uur: Rijkswaterstaat over het werk aan de GalecopperbrugHeb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -