RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse buurt in opstand tegen bouwplannen Hogenoord

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Bewoners van Hogenoord en de Schouwweteringstraat in Utrecht zijn boos op wethouder Klaas Verschuure (D66). Die heeft besloten dat er in hun buurt zestien nieuwe woningen gebouwd kunnen worden. De buurt is daar niet blij mee, ze zijn bang dat er veel extra verkeer komt, en dat een speeltuin moet verdwijnen.

De buurt wist nog van niets toen vorige week het besluit kwam dat er gebouwd gaat worden in de Utrechtse wijk Pijlsweerd. Ze werden volkomen verrast en de buurt-app ontplofte. De buurt heeft een aantal bezwaren. Eén daarvan is het verdwijnen van de speeltuin.

De speeltuin zal weg moeten, anders kan het eigenlijk niet."
John Verhoeven (bewoners Hogenoord)

Nu is er nog een aannemersbedrijf gevestigd in de buurt, maar dat wil verhuizen. Het terrein komt dan vrij. De loods van de aannemer en een paar woonhuizen worden gesloopt om plaats te maken voor zestien woningen. John Verhoeven woont aan de Hogenoord. "Wij zijn bang dat de nieuwbouw leidt tot heel veel druk verkeer door deze smalle straat," zo zegt hij. "Dit is een doodlopende weg, waarop je elkaar nauwelijks kan passeren. En de speeltuin zal ook weg moeten, anders kan het eigenlijk niet."

Verhoeven verbaast zich verder over de voortvarendheid van de gemeente. Twintig jaar geleden werd ontdekt dat de grond in de buurt ernstig is vervuild. Zo'n honderd jaar geleden werd er grond aangevoerd om de wijk te bouwen. Die grond blijkt ernstig vervuild. Een deel van de vervuiling is afgegraven. In de tuinen van de huizen is de bovenste meter verwijderd. Daarna is er een doek over gelegd en nieuwe grond aangebracht. Het terrein van de aannemer is nog niet gesaneerd.

GEEN PARTICIPATIE
Ook Owen Strijland woont in de buurt. Hij maakt zich boos dat de wijk is overvallen door de plannen. Er is geen enkele vorm van participatie of inspraak geweest. "Het werd neergezet of alles gepland en in kannen en kruiken is. En of iedereen alles al weet," zegt hij, "maar zowel wij van de Hogenoord, als de bewoners van de Schouwweteringstraat wisten van niets. En ook de wijkraad weet van niets."

REACTIE WETHOUDER
Wethouder Klaas Verschuure zegt het jammer te vinden dat de buurt niet blij is. Hij geeft aan dat de plannen nog niet ingevuld zijn. Bij het verder uitwerken van de plannen zal de buurt zeker betrokken worden.

Op donderdag 28 november is er een informatieavond over de plannen. Of die nog teruggedraaid kunnen worden is niet duidelijk.

Utrechtse buurt in opstand tegen bouwplannen Hogenoord


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -