RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rechter: natuurgenezeres van Kockengen wordt niet verder aangepakt

KOCKENGEN - De rechter ziet niets in de eis van het Openbaar Ministerie om Sara Glatt verder te vervolgen. Het OM wou de winst die de natuurgenezeres maakte uit haar hennepplantage in Kockengen afpakken, maar de rechtbank gaat hier niet in mee.

Glatt zou ruim 115.000 euro hebben verdiend aan haar hennepplantage, wat het OM haar dus af wou nemen. Ook wou het Ministerie een extra voorwaardelijke celstraf van zes weken toevoegen aan haar huidige straf, om herhaling te voorkomen.

Glatt werd begin dit jaar veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf: de rechtbank houdt haar verantwoordelijk voor de dood van een verslaafde Zweedse vrouw, die zij behandelde met het omstreden afkickmiddel ibogaÔne. Toen de politie tweeŽneenhalf jaar geleden onderzoek deed naar de dood werd in Glatts huis een hennepkwekerij aangetroffen.

NIET OPNIEUW OPEN
De rechtbank gaat om verschillende redenen niet mee in de wens van het OM. Glatt is in april al veroordeeld voor de dood van de Zweedse vrouw; in deze zaak is de hennepkwekerij niet meegenomen, waardoor hierover niets in het dossier staat. Ook vindt de rechtbank dat er te lange tijd zit tussen de vondst van de kwekerij en een eventuele nieuwe rechtszaak.

Een derde reden die de rechtbank noemt is dat het te veel geld kost om het dossier van een relatief simpele zaak opnieuw te openen. De rechtbank ziet dus "om proceseconomische redenen af van het heropenen van het onderzoek".


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -