Politie krijgt tientallen tips over bloedprikbende

© Politie Eindhoven
UTRECHT - De politie heeft de afgelopen dagen tientallen tips gekregen over de zogenoemde bloedprikoplichters. Die proberen met een smoes over bijvoorbeeld een heersende griepepidemie bij mensen binnen te komen om ze hun pinpasgegevens afhandig te maken en daarmee geld van hun rekening te halen.
Onder meer in Utrecht waren meerdere mensen slachtoffer. Ook kreeg de politie aangiften over dit soort praktijken uit Eindhoven, Delft, Ouderkerk aan de Amstel, Amsterdam en Goirle. Er zit mogelijk een groep achter, waarvan de leden in verschillende samenstellingen werken. Er is nog niemand opgepakt, meldde de politie vanavond in Opsporing Verzocht.
De politie gaf onlangs beelden vrij van twee oplichters. Zij hadden zich met de smoes binnen gepraat bij een 90-jarige man in Eindhoven. Met een vingerprik werd bij hem bloed afgenomen waarop hij te horen kreeg dat zijn bloedwaarde niet goed was. De pil die hij daarvoor moest slikken moest hij met zijn pinpas kopen voor 1 euro. Met een nep-pinapparaat werden zijn pasgegevens gekopieerd. Het duo haalde daarna 4000 euro van zijn rekening.
Deze babbeltruc gaat verder dan andere methoden, omdat "de lichamelijke integriteit wordt aangetast", aldus de politie. Benadrukt wordt dat instanties die echt bloed komen prikken altijd van tevoren een afspraak maken. De verpleegkundigen staan nooit plotseling voor de deur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.