RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Prachtige drone-beelden van het ochtendgloren: Amelisweerd ontwaakt

1/4
PROVINCIE UTRECHT - Het is erg koud voor de tijd van het jaar: al enkele dagen moeten automobilisten 's ochtends vroeg een ijslaagje van hun ruit krabben. Het winterse weer levert prachtige plaatjes op uit Amelisweerd. We stuurden onze drone-cameraman op pad.

Onze drone-cameraman ging vanochtend naar het Krommerijn-gebied (Amelisweerd) tussen Utrecht en Bunnik.


De vroege kou maakt winterliefhebbers hoopvol. Maar hoe groot is komende winter de kans op schaatsen, een dikke sneeuwlaag en misschien zelfs een Elfstedentocht? Niet erg groot, vreest WeerOnline. "De kans op een typisch wisselvallige en zachte Nederlandse winter is groot." En voor de korte termijn: na vrijdag gaan de temperaturen weer enigszins stijgen.

Maar tot die tijd kunnen we genieten van mooie beelden. Bijvoorbeeld die van de bouwvakkers die de Dom restaureren. Zij schoten vanochtend plaatjes vanaf hun steiger. Vooral de wolken die boven de koude stad hangen zijn indrukwekkend.


De herfstkleuren zijn volop aanwezig, bijvoorbeeld in het Utrechtse Wilhelminapark.En Robin Pulles, dezelfde fotograaf die achter de Facebook-pagina 'Verliefd op Utrecht' zit, maakte vanochtend ook deze foto in Leersum.

 . . | Foto: Robin Pulles

De herfstkleuren zijn ook volop aanwezig in Birkhoven, het bos bij Amersfoort.


En verderop in de stad vinden we een zeer exotisch dier tussen de afgevallen bladeren.

 Een tijger in DierenPark Amersfoort vermaakt zich met de herfstbladeren. Een tijger in DierenPark Amersfoort vermaakt zich met de herfstbladeren. | Foto: DierenPark Amersfoort

Deze foto werd gisteren gemaakt in Leusden:

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -