Zaak tegen 'feestmaskerovervaller' Bunschotens visbedrijf uitgesteld

© Politie Midden-Nederland
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De rechtszaak tegen een man die wordt verdacht van een spraakmakende overval op visbedrijf Koelewijn in Bunschoten is uitgesteld. De 44-jarige Ronald V. meldde zich vandaag ziek en heeft volgens zijn advocaat ook nog niet de kans gehad om beelden en geluidsopnames die een deel van het bewijs vormen te bekijken en beluisteren.
Zaterdag 3 oktober 2015 beroofden twee mannen, vermomd met opvallende feestmaskers en koddige hoedjes, de haringinleggerij op de Ansjovisweg in Bunschoten. Ze kwamen via de achterdeur binnen en bedreigden de twee aanwezige medewerkers met een vuurwapen, dat in een bos bloemen was verstopt. De medewerkers moesten de sleutel van de kluis afgeven. Zij werden vastgebonden en opgesloten in de cv-ruimte van het gebouw. De overvallers gingen er met duizenden euro's vandoor.

HAARSCHERPE BEELDEN

De overval is bijna helemaal door bewakingscamera's vastgelegd. Volgens de politie ging het om een goed voorbereide actie. De slachtoffers dachten eerst dat het om een grap ging. De haarscherpe beelden werden onder meer in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld vertoond. Dat leverde veel tips op, waarna drie verdachten werden aangehouden. Tegen twee van hen heeft het Openbaar Ministerie te weinig bewijs om ze voor de rechter te brengen.
Verdachte Ronald V. zit al bijna een jaar vast voor een eerder misdrijf. Naast de overval in Bunschoten wordt hij ook nog verdacht van een woninginbraak in Nunspeet, vier jaar geleden, en van het voorbereiden van plofkraken. Hij verbleef in een bungalow op een vakantiepark in het Gelderse Hulshorst. Daar vond de politie een complete uitrusting voor het plegen van kraken en een thermische lans. Ook reed V. rond in een gestolen Audi A4.

MEDEVERDACHTE

V. zou de plofkraken samen met een kennis hebben voorbereid, die daarvoor ook een gestolen Audi zou hebben geregeld. Deze 35-jarige Anton B. uit Nunspeet, die overigens niet wordt verdacht van de overval in Bunschoten, was wel in de rechtbank aanwezig vandaag. Hij beweerde dat hij niets met plofkraken te maken heeft, maar het OM eiste desondanks een gevangenisstraf van 20 maanden tegen hem.
De rechtbank stelt voor de zaak tegen overval-verdachte Ronald V. binnenkort een nieuwe datum vast. In de zaak van Anton B. doet de rechter over twee weken uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.