RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht jaagt op bekersucces tegen Excelsior'31: "De route naar de finale begint hier"

1/5
UTRECHT - Voor FC Utrecht begint donderdagavond het KNVB Beker-toernooi met een uitwedstrijd bij Excelsior'31 in Rijssen. De Utrechters treffen een ploeg uit de Derde Divisie A, het vierde niveau van Nederland. "De route richting de finale op 19 april begint hier. Dit is de belangrijkste eerste ronde daarin en die moeten wij klaren", blikt trainer John van den Brom vooruit.

DE KORTSTE WEG NAAR EUROPA
Aan de horizon staat 19 april 2020, de dag van de finale in De Kuip. "Dat hebben we meegenomen in de voorbespreking van de tegenstander. Het plan van de beker. Ik weet daarom heel zeker dat die op 19 april is", zegt Van den Brom over de eindstrijd. "Ik zie de beker niet als een avontuur, maar als een uitdaging. Het is altijd 'de kortste weg naar Europees voetbal' maar ook een mooie route richting die finale. Dat begint voor ons morgen."

In 2016 speelde FC Utrecht voor het laatst de bekerfinale. Destijds was Feyenoord met 2-1 te sterk, maar Utrecht was wel weer een cupfighter. "We kennen allemaal het verleden natuurlijk", zegt de Amersfoorter daarover. "Ik heb zelf niet heel lang geleden finales gespeeld met AZ. Twee finales, allebei verloren. Dan is het minder leuk kan ik vertellen, maar het is wel een extra doel. Je hebt het doel in de competitie én je hebt de kortste weg naar Europees voetbal."

Ik heb heel lelijke bekerwedstrijden gewonnen. Het spel telt dan niet, als je maar door gaat."
John van den Brom

De winnaar van deze KNVB Beker is direct geplaatst voor de groepsfase van de Europa League van volgend seizoen. Winnen is daarom wat voorop staat. "Het belangrijkste is het resultaat. Je moet winnen om door te komen, maar je wil als trainer ook dat het op een mooie manier gaat. Ik heb heel lelijke bekerwedstrijden gewonnen, ook toen we de finale haalden. Het spel telt dan niet, als je maar door gaat. Daar gaat het om."

John van den Brom: "Wij zijn beter dan Excelsior'31 en dat mogen de spelers morgen laten zien"


Na overwinningen op PSV (3-0 thuis) en Sparta Rotterdam (2-1 uit) heeft Utrecht de smaak te pakken. "We zitten in de lijn naar boven, qua resultaat maar ook qua voetbal. Dat het niet volmaakt is, dat zal altijd blijven. Ik ben wel tevreden met de stappen die we op dit moment maken", vindt Van den Brom. "We moeten niet kijken naar omstandigheden, maar naar onszelf. Wij zijn beter dan Excelsior'31. Dat weten we en dat mogen de spelers morgen laten zien."

FAVORIETENROL
"We hebben twee mooie overwinningen gepakt en we hopen nu de derde te pakken en door te gaan. Dat moet ook geen probleem zijn denk ik", vindt rechtsback Sean Klaiber. "Het is een kans voor jongens die niet vaak spelen om zich te laten zien. Ik denk dat we voetballend dingen moeten voortzetten, aanvallend en verdedigend."

Klaiber weet dat FC Utrecht tegen Excelsior'31 de overhand zal hebben op het veld. "We kunnen ons op het aanvallende richten en veel kansen creëren. Daar moeten we de nadruk op leggen, want dat is belangrijk in ons spel", zegt hij.

Sean Klaiber wil naar de volgende ronde: "Dat moet ook geen probleem zijn"


"Wij zijn de favoriet, maar het zijn nooit makkelijke wedstrijden", weet middenvelder Bart Ramselaar. "Voor hun is het misschien de wedstrijd van hun leven of de wedstrijd van het jaar. Die gaan honderd procent geven, dan moet je altijd gefocust zijn. We willen ook mooi voetbal spelen en met ruime cijfers winnen, maar het belangrijkste is dat we de volgende ronde halen."

DE TEGENSTANDER
"Ik weet er vrij weinig van, helemaal niets", zegt Klaiber over de amateurs van Excelsior'31, de tegenstander van FC Utrecht. "We hebben wel beelden gezien. Het is een team dat heel opportunistisch speelt. De bal naar voren en rennen. Je moet ze niet onderschatten natuurlijk, want je hebt vaker meegemaakt dat profteams eruit vliegen tegen amateurs. Je moet veel energie leveren en dat blijven doen. Onderschatting vindt vaak wel plaats, maar we zitten in een goede flow en moeten die vasthouden."

Bart Ramselaar: "Wij zijn de favoriet, maar het zijn nooit makkelijke wedstrijden"


"We hebben ons werk goed gedaan, dus we hebben een heel goed beeld van hun", aldus John van den Brom. "We weten precies wat ons te wachten staat. We weten dat we op een mooie accomodatie spelen, op een wat minder veld." Bij Excelsior'31 is speciaal voor dit bekerduel professionele lichtinstallatie aangeschaft. De amateurs uit Overijssel kijken erg uit naar de wedstrijd met de profs uit de Domstad en hopen op een stunt.

Bij Excelsior'31 kijken ze uit naar het bekerduel: "Altijd speciaal"


AANTAL WIJZIGINGEN
Van den Brom stuurt donderdag met FC Utrecht een andere basis het veld in dan tegen Sparta. "Je houdt ook rekening met de omstandigheden, met dat we zondag weer moeten spelen en met dat ik een fitte spelersgroep tot mijn beschikking heb", aldus de oefenmeester. Zo vervangt David Jensen in het doel Maarten Paes, die al de hele week afwezig is op de training. Ook Giovanni Troupée, Leon Guwara, Urby Emanuelson, Patrick Joosten en Vaclav Cerny stonden bij de laatste training in de vermoedelijke basiself.

De wedstrijd tussen Excelsior'31 en FC Utrecht begint donderdag om 18.30 uur en is vanaf 18.00 uur live te volgen bij Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -