De Gouden Ui slaat een jaartje over

UTRECHT - De slechtste acteurs, film en regisseur vallen dit jaar niet in de prijzen. De Gouden Ui wordt namelijk niet toegekend.
De tegenhanger van het Gouden Kalf, de prijs voor het beste van de Nederlandse filmwereld, wordt niet meer elk jaar, maar om het jaar toegekend, omdat er niet genoeg aanbod is.
De organisatie liet woensdag weten haar vingers niet te willen branden aan nominaties voor de slechtste Nederlandse prestaties. "Er zijn minder grote publieksfilms gemaakt waardoor we het te veel lof vinden om slechts enkele films te overspoelen met alle prijzen."
De toekenning van de prijzen gebeurde traditioneel de dag voor de uitreiking van de Gouden Kalveren. Dit prijzenfestijn, de afsluiter van het Nederlands Film Festival in Utrecht, vindt dit jaar op vrijdag 3 oktober plaats.
De Gouden Uien, in het leven geroepen door een groep vierdejaarsstudenten van de Nederlandse Film en Televisie Academie, werden in 2005 voor het eerst uitgereikt. De organisatoren waren geïnspireerd door de Golden Raspberries, die in Hollywood jaarlijks voor de Oscars worden uitgereikt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.