Aannemer rijdt spookrijders op de Galecopperbrug klem: "Ik kreeg de ergste woorden naar mijn hoofd"

© Rijkswaterstaat
UTRECHT/PROVINCIE UTRECHT - De Galecopperbrug wordt al bijna twee maanden lang elke avond afgesloten voor werkzaamheden. Toch proberen sommige automobilisten langs de afzettingen te glippen, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Aannemer Ralph Hendriksen had er woensdagavond genoeg van: hij reed met zijn bus acht spookrijders klem die de brug af wilden.
"Elke avond plaatsen we bij de oprit van de brug een afzetting, rond een uur of negen", zegt Ralph. "De lus blijft dan tot vijf uur afgesloten. Dan staan er al zeker tien minuten rode kruizen boven de weg. Toch rijden mensen vaak door, maar gisteren deden ze dat niet: ze reden tegen het verkeer in terug. Dat is het gevaarlijkste van allemaal."
Ralph besloot in actie te komen. "Ik heb toen mijn gaspedaal ingetrapt en ben naar voren gereden om erger te voorkomen. Je wil natuurlijk niet dat mensen die ook de lus oprijden geconfronteerd worden met spookrijders."

BOETES

De automobilisten die door Ralph klem kwamen te zitten namen hem dat niet in dank af. "Dan krijg je een grote bek. De ergste woorden krijg je dan naar je hoofd. Dat probeer je dan rustig uit te leggen, maar ondertussen heb ik wel de verkeerscentrale aan de lijn gehad en de politie was onderweg. Één auto is langs mijn auto geglipt, die is toen weer ingevoegd richting De Meern."
Acht auto's wist hij tegen te houden. Er zouden acht bekeuringen uit zijn gedeeld: de politie kan dit niet bevestigen.
Een tweet van Rijkswaterstaat met een foto van Ralphs 'blokkade' werd gedeeld op de Facebookpagina Chauffeursnieuws 2.0. Ralph krijgt hier veel steun, maar ook enkele negatieve reacties. "Mensen vinden dat ik voor eigen rechter heb gespeeld. Maar ik zou het morgen weer doen."

VAKER OVERLAST

De aannemers op de Galecopperbrug hebben vaker te maken met automobilisten die hun werk belemmeren. "Ik werk daar nu ruim zeven weken, bijna elke nacht", zegt Ralph, "dit gebeurt regelmatig. Twee weken geleden hadden we zelfs een achtervolging in de afzetting, die begon in Rotterdam. De politie heeft hem op de brug klemgereden. De aannemers die daar in de afzetting aan het werk waren zijn zich kapotgeschrokken."
Volgens Ralph kunnen zulke voorvallen een flinke impact hebben op de aannemers. "Zo'n automobilist die niet weet waar die mee bezig is, daar schrik je enorm van. We zijn daarna met die jongens in de keet gaan zitten, om even te vragen of het wel met ze ging."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.