Zes jaar en tbs voor moord op Bert Knoop

UTRECHT - De rechtbank in Utrecht heeft de 27-jarige Roy van A. uit Nieuwegein donderdag veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging wegens doodslag op Utrechter Bert Knoop (60).
De oud-directeur van de Barbaraschool in Bunnik werd op 23 maart gevonden in zijn huis aan de Sweder van Zuylenweg in de wijk Zuilen. De verdachte en Knoop kenden elkaar uit het homocircuit.
De 26-jarige dakloze Roy van A. zou zijn lichaam hebben verkocht voor geld en onderdak. Toen Van A. geen tien euro kreeg om een joint te kopen, sloegen de stoppen door en werd Knoop gewurgd met het snoer van een wekkerradio. Vervolgens werd het slachtoffer in bad gelegd.
De rechtbank noemde de verdachte gewetenloos. Het slachtoffer heeft geen schijn van kans gehad, stelde de rechtbank vast. Tegen de verdachte was acht jaar cel en tbs geëist. De verdediging had aangevoerd dat de verdachte tot zijn geweldsexplosie kwam, omdat hij jarenlang seksueel is misbruikt door mannen. De rechtbank kwam tot een iets lagere straf, omdat de man verminderd toerekeningsvatbaar is en omdat hij een langdurige behandeling tegemoet gaat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.