Kort nieuws: Vitras stopt in Nieuwegein en Lopik

PROVINCIE UTRECHT - Vitras/MCD levert vanaf 1 januari geen hulpen in de huishouding meer in Nieuwegein en Lopik. De kosten zijn zo gestegen, dat Vitras/MCD de hulp niet meer kan bieden voor het afgesproken tarief. De gemeenten willen geen hoger uurtarief betalen. Tot eind van dit jaar verandert er niets voor cliënten, de hulpverlening door Vitras/MCD in Nieuwegein en Lopik stopt pas per 1 januari. De betreffende cliënten krijgen een brief met meer informatie van hun gemeente.
* Twee minderjarige jongens hebben in een slooppand in Utrecht ruiten vernield en spullen gestolen. Getuigen hadden de Utrechtse jongens van veertien en vijftien jaar donderdagavond gezien in het pand aan de Prinses Margrietlaan. De jongens hadden een rugzak bij zich met spullen uit het slooppand. Ze zijn aangehouden.
* In Amersfoort is een dekbed-dief aangehouden. De man werd betrapt in een winkel aan het Sint Jorisplein. Bij een andere winkel had de veelpleger al schoenen gestolen. De spullen zijn weer terug en Justitie handelt de zaak verder af.
* Bij een ongeluk in Leusden is een fietsster gewond geraakt. De 48-jarige vrouw werd op de Olmenlaan geschept door een auto, die geen voorrang gaf op een kruising. De fietsster is met hoofd- en beenletsel naar een ziekenhuis gebracht.
* De Amersfoortse politie is op zoek naar een automobilist die een 12-jarige jongen heeft aangereden. De jongen werd op de rotonde op de Leusderweg afgesneden door de auto. Hij viel en raakte gewond aan zijn arm en hand. De bestuurder in een rode auto reed door richting de A28.
* In Baarn zijn na een achtervolging twee scooterdieven aangehouden. Het duo reed zonder helm op de Embrachtenweg en ging er vandoor na het stopteken van de politie. Op de Biltseweg ging de scooter onderuit en kon een verdachte worden aangehouden. De andere jongen sloeg op de vlucht en werd later op zijn school in Soest worden aangehouden. De scooter was gestolen in Utrecht.
* In Nieuwegein zijn twee pinautomaten vernield. De vandalen stopten papiertjes in de paslezer, waardoor de pinpassen niet meer pasten. De pinautomaten stonden op de Bozenhoven en Veenstromen.
* Ingenieur Harrie Nieman uit Tienhoven heeft een koninklijke onderscheiding gekregen. Hij is onderscheiden voor zijn werk als directeur bij zijn adviesbureau. Dat bureau heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevend ingenieursbureau voor kwaliteitszorg en bouwfysica. Nieman is tijdens een realtiedag van het adviesbureau in theater De Flint in Amersfoort verrast met het lintje.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.