RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Slachtoffer dodelijk ongeluk Werkhoven nam olifantenpaadje"

1/3
WERKHOVEN - Het slachtoffer van het dodelijke ongeluk in Werkhoven is een 36-jarige vrouw uit het dorp. Ze werd vanochtend door een auto geschept toen ze de provinciale weg overstak. Het ongeluk maakt veel los in de kleine gemeenschap van Werkhoven. Volgens een omwonende is het slachtoffer een moeder van twee kinderen. Op de plek van het ongeluk is een bosje bloemen neergelegd.

 Bloemen op de plek van het ongeluk. Bloemen op de plek van het ongeluk. | Foto: RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk. Het vermoeden bestaat dat de vrouw de auto over het hoofd zag toen ze naar de bushalte aan de overkant van de weg liep.

Het bericht over de aanrijding maakt op de Facebookpagina van RTV Utrecht veel reacties los. Er worden veel steunbetuigingen achtergelaten, maar ook de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren komt vaak voorbij. De plek waar het ongeluk gebeurde is geen officiŽle oversteekplaats naar de bushalte.

 Reactie op onze Facebookpost. Reactie op onze Facebookpost. | Foto: Facebook

Er is inderdaad een tunnel onder de weg door, maar volgens een buurtbewoner wordt die zelden gebruikt. "De weg wordt vaak overgestoken door mensen die naar de bushalte willen. Ik gebruik zelf altijd het tunneltje, maar vaak gaan mensen tussen de bosjes door."

Het olifantenpaadje tussen de bosjes is inderdaad behoorlijk uitgesleten, wat wijst op veelvuldig gebruik. De tunnel vanaf de Otselaan is aangelegd om een veilige overgang te bieden, en ligt op zo'n veertig meter afstand van de halte. Dit kan zeker het verschil zijn tussen de bus halen en missen.

De gemeente zegt in een reactie geschokt te zijn. "Natuurlijk heeft deze situatie onze aandacht", zeggen burgemeester Van Bennekom en wethouder Dekker in een gezamenlijk statement. "We hebben direct contact gezocht met de provincie om over de mogelijkheden van verdere veiligheidsbevorderende maatregelen te praten. En het heeft ook de aandacht van de provincie."

"Aangezien de provincie de weg beheert, is zij primair aan zet. Maar zowel de provincie als de gemeente vinden verkeersveiligheid erg belangrijk. Daarom denken en werken wij nauw samen om deze situatie zoveel mogelijk te verbeteren."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -