RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wethouder worden in Utrecht? Vandaag is de laatste kans om te reageren

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Met het aankomend vertrek van D66-wethouder Victor Everhardt naar Amsterdam, is er plek voor een kandidaat-wethouder binnen het Utrechts college. D66 heeft een vacature openstaan waar iedereen die belangstelling heeft op kan reageren. Tot vandaag. Maar hoe bijzonder is deze manier van werven?

"Deze manier gebeurt wel vaker bij kleinere gemeenten en kleine partijen waar de kaartenbak niet vol zit met kandidaten, maar bij een grotere partij in een grote stad gebeurt dat niet vaak", vertelt Harmen Binnema, docent Beleid en Bestuur aan de Universiteit Utrecht.

Volgens Binnema krijgen partijen vaak het verwijt dat ze sollicitaties intern regelen en dat mensen die geen lid zijn van een partij of niet in het circuit zitten geen kans maken. "Op deze manier maken de partijen het toch zo transparant mogelijk."

Een commissie gaat straks aan de slag met alle sollicitaties. "Die adviseert straks de fractie, want die bepaalt uiteindelijk wie ze gaan voordragen." In die commissie zitten onder meer D66-wethouder Anke Klein en iemand uit de fractie. Alexander Rinnooy Kan is adviseur van de adviescommissie.

Vandaag is de laatste dag dat er gereageerd kan worden op de vacature. Hoe de keuze voor de nieuwe wethouder uiteindelijk tot stand komt en hoeveel mensen er uiteindelijk hebben gereageerd op de vacature, blijft vertrouwelijk.

Aan deze eisen moet de nieuwe wethouder in Utrecht voldoen


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -