Nog heel even doorbijten: Galecopperbrug morgen om 07.00 uur weer open

© RTV Utrecht
UTRECHT - De Galecopperbrug bij Utrecht gaat morgen om 07.00 uur weer open voor al het verkeer. Eerder maakte Rijkswaterstaat al bekend dat de werkzaamheden aan de brug flink opschoten en waarschijnlijk dit weekend werden afgerond. Die planning is gehaald, waardoor de brug een week eerder opengaat dan bij het begin van de werkzaamheden werd gedacht.
Het nieuws zal veel automobilisten als muziek in de oren klinken. De wegwerkzaamheden zorgen al bijna zes weken voor zeer zware verkeershinder op snelwegen richting Utrecht en op lokale wegen in Utrecht en Nieuwegein. Als de brug morgen weer opengaat, zijn de voegovergangen vervangen. De flexibele voegen moeten het krimpen en uitzetten van de brug bij grote temperatuurverschillen opvangen.
Tot zondag 10 november vinden er nog afrondende werkzaamheden plaats, waaronder het terugbrengen van de oorspronkelijke belijning. Dit gebeurt tijdens een aantal nachtafsluitingen. Ook vervangt Rijkswaterstaat in deze periode zes zogeheten opleggingen onder de brug. Dit geeft geen hinder voor het weg- of scheepvaartverkeer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.