RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

De Bilt: Maximaal 100 kilometer per uur op A27

DE BILT - De Biltse gemeenteraad wil dat de maximumsnelheid op de A27 tussen Utrecht en Hilversum terug wordt gebracht naar 100 kilometer per uur. Een door GroenLinks ingediende motie hierover werd vrijwel unaniem aangenomen.

Op de snelweg mag nu nog 120 kilometer per uur worden gereden. Het verlagen van de snelheid zou volgens de gemeenteraad vooral goed nieuws zijn voor de inwoners van Groenekan, Maartensdijk en Hollandsche Rading. Door de maatregel neemt de hoeveelheid fijnstof af en is er minder geluidsoverlast.

In de gemeenteraad gingen al langer stemmen op om de maximumsnelheid op de A27 te verminderen. Als gevolg van de stikstofuitspraak van de Raad van State is de discussie nu opnieuw actueel.

In de motie vraagt de gemeenteraad het college om zich voor de verlaging sterk te maken bij minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. De voorstemmers hebben ook toegezegd het verzoek van de gemeenteraad onder de aandacht te brengen bij hun partijgenoten in de Tweede Kamer.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -