RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Onderwijsstaking gaat niet door, LAKS: "Dit geld was keihard nodig"

PROVINCIE UTRECHT - De landelijke onderwijsstaking die gepland stond voor woensdag 6 november, gaat niet door. Dat meldt de PO-Raad. De vakbonden blazen de actie op het Malieveld af nu het kabinet 460 miljoen euro uittrekt voor salarisverhoging en werkdrukvermindering in het basis- en voortgezet onderwijs.

Een deel van het geld dat beschikbaar komt is eenmalig, het andere deel krijgt de sector jaarlijks toegekend. De onderwijsbonden hadden eerder 423,5 miljoen euro extra structureel geld voor het onderwijs geŽist. Volgens de PO-Raad is het "een mooi gebaar" dat het kabinet 460 miljoen vrijmaakt, maar de koepel voor het basisonderwijs waarschuwt wel dat het "de fundamentele problemen rondom het lerarentekort niet oplost".

Eenzelfde geluid laat het LAKS horen. Pieter Lossie van de Utrechtse scholierenorganisatie noemt het geld "keihard nodig". Lossie: "Scholieren zijn door onbevoegde docenten, grote klassen en veel lesuitval de dupe van het huidigetekort. Gelukkig kan dit geldbedrag deze problemen op korte termijn hopelijk verkleinen. Op lange termijn zal het kabinet structureel moeten blijven investeren in het onderwijs om het lerarentekort te verkleinen."

De landelijke staking is afgeblazen, maar het kan zo zijn dat individuele scholen zelf nog actie voeren. De PO-Raad hoopt dat schoolbesturen daar begrip voor hebben: "De actiedag kan gebruikt worden om samen het gesprek aan te gaan over werkdruk, salaris en aantrekkelijkheid van werken in het primair onderwijs".


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -