RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ouder echtpaar uit Driebergen is slachtoffer van explosie vannacht

1/2
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Het huurhuis aan de Lange Dreef in Driebergen, waar vannacht een explosief naar binnen werd gegooid, wordt bewoond door een ouder echtpaar. Dat zeggen buurtbewoners en bekenden van het stel. Het huis raakte door de explosie zwaar beschadigd, de bewoners bleven ongedeerd.

De voortuin van de woning ligt vol met grote stukken glas. De voordeur is door de politie verzegeld. Er hangen linten aan het tuinhek, maar je kunt wel bij het gehavende raam komen. Die is vannacht provisorisch gemaakt. "Het is verschrikkelijk", zegt een jongen die aan komt lopen en naar het huis kijkt. "Het zijn oude mensen die er wonen. Hele lieve mensen die geen vlieg kwaad doen. De man was net vorige maand thuis gekomen uit het ziekenhuis na een herseninfarct en hij probeerde zo goed en zo kwaad als het ging de draad weer op te pakken. En dan krijg je dit."

 De ravage is groot in de tuin van de woning De ravage is groot in de tuin van de woning | Foto: RTV Utrecht

De jongen wil niet te veel zeggen. Ook niet of hij familie is van het van oorsprong Marokkaanse echtpaar. "Maar ik weet wel zeker dat zij absoluut geen vijanden hebben. Het wordt steeds gekker, toch? Het lijkt steeds harder te worden allemaal. Ze lagen net op bed, wat als ze nog beneden hadden gezeten? Ik denk dat de daders een verkeerd huis hebben gekozen."

Een bron zegt tegen RTV Utrecht dat binnen de familie van het echtpaar wel degelijk 'bekenden' zitten van de politie. Een zoon zou een fors strafblad hebben en betrokken zijn bij criminele activiteiten. Onder meer een gewelddadige plofkraak in de buurt van Breda, waarbij op de politie werd geschoten, zou op zijn naam staan. Een andere zoon zou bij zijn ouders wonen en met verdovende middelen te maken hebben. Maar die geruchten worden vooralsnog niet bevestigd door de politie of door burgemeester Frits Naafs van gemeente Utrechtse Heuvelrug. "Dat er eerder incidenten bij die woning zijn geweest, klopt in ieder geval niet", zegt hij.

Ze hebben geen vijanden, ze doen geen vlieg kwaad"
Bekende van het echtpaar

Een blik in de woonkamer verraadt dat het explosief zwaar moet zijn geweest. Stoelen en tafels staan scheef, de grond ligt bezaaid met brokstukken. Wat er precies naar binnen is gegooid kan de politie in verband met het onderzoek nog niet zeggen. "Het was in ieder geval een enorme dreun", zegt een buurtbewoner van een naastgelegen straat terwijl hij met een vriend de gebeurtenissen van vannacht bespreekt. "Ik was aan het slapen en hoorde ineens die knal, niet normaal hard! Dat was zeker geen vuurwerk. Ik ben naar buiten gegaan en zag toen al mensen bij het huis die aan het helpen waren. Die man was echt heel erg geschrokken. Al snel stond het vol met politie en brandweer."

De politie vraagt getuigen die meer weten over de aanslag, zich te melden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -