RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Crisisberaad bij onderwijsvakbond AOb in Utrecht

UTRECHT - Het hoofdbestuur van de Utrechtse onderwijsvakbond AOb voert zondag een crisisoverleg over de boze reacties van leraren op het besluit om de landelijke staking af te blazen. Veel leraren vinden de toegezegde extra 460 miljoen euro door minister Arie Slob voor het onderwijs veel te weinig.

De Algemene Onderwijsbond blies de landelijke staking, die gepland stond voor woensdag, vrijdagavond af. Dat gebeurde na de toezegging van Slob. Volgens de AOb is dit het "maximaal haalbare bedrag." Het besluit om niet te gaan staken leidde tot veel woedende reacties van leerkrachten op sociale media. Volgens kleinere onderwijsorganisaties is de 460 miljoen euro geen oplossing voor de structurele problemen in het onderwijs.

Voor PO in actie, een belangenclub voor onderwijzers in het basisonderwijs, is dit reden om leraren op te roepen om komende woensdag toch te protesteren. Ook Leraren in Actie sprak zaterdag de hoop uit dat de landelijke staking toch door zou gaan. Individuele scholen kunnen besluiten om woensdag het werk neer te leggen. Daardoor blijft het vooralsnog onduidelijk voor veel ouders of hun kind wel of niet naar school kan.

Het overleg van de AOb vindt naar verwachting om 11.00 uur plaats bij het hoofdkantoor in Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -