RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tientallen Utrechtse scholen doen mee aan Nationaal Schoolontbijt

PROVINCIE UTRECHT - In heel Nederland schuiven deze ochtend een half miljoen kinderen aan om samen te ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt wordt geserveerd op zo'n 2750 scholen. In de stad Utrecht doen 19 scholen mee aan het nationaal ontbijt, in Amersfoort zijn dat er 15.

Door het Nationaal Schoolontbijt moeten leerlingen en ouders zich bewust worden van het belang van een goed ontbijt. Uit onderzoek blijkt dat het werkt: steeds minder kinderen gaan met een lege maag naar school.

Het ontbijt bestaat uit een gezond en gevarieerd pakket dat is samengesteld volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Hagelslag zit er tegenwoordig niet meer bij, wat zelfs tot Kamervragen leidde. Die werden eerst gesteld toen de scholieren nog wel chocola op hun brood konden strooien, en vervolgens toen hagelslag uit het pakket verdween.

De ontbijttafels worden niet alleen op scholen gedekt, maar ook op sommige gemeentehuizen, waaronder die van Amersfoort, Nieuwegein, Stichtse Vecht en Utrechtse Heuvelrug.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -