RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tientallen Utrechtse basisscholen dicht tijdens onderwijsstaking

PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - Tientallen basisscholen in de stad Utrecht doen woensdag mee aan de onderwijsstaking. SPO Utrecht, die 38 scholen vertegenwoordigt in de stad, laat weten dat medewerkers van ten minste 28 locaties meedoen aan de actie. "Maar dit aantal zal nog stijgen!"

Onderwijsorganisaties Wereldkidz in Zeist en Voila in Leusden lieten eerder vandaag weten de onderwijsstaking te steunen, maar laten scholen zelf beslissen of zij meedoen aan de actie aankomende woensdag. Ook Meerkring in Amersfoort laat scholen zelf de beslissing nemen. Landelijk staken er 3300 scholen.

STAKING

Omdat minister Arie Slob van Onderwijs afgelopen vrijdag 460 miljoen euro extra had geboden, besloten onderwijsbonden als de AOb en CNV Onderwijs om de aangekondigde staking van woensdag te schrappen. De kleinere vakbond Leraren in Actie noemde dat direct al "een miskleun en een blunder" en zei eerder erg blij te zijn dat de andere bonden nu op hun schreden zijn teruggekeerd.

SPO Utrecht laat weten dat er woensdag op het Stationsplein een actie wordt georganiseerd, onder meer met een 'mannequin challenge' en een flashmob.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -