Raadsvragen over aanslag in huis Driebergen

© RTV Utrecht
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - De VVD in gemeente Utrechtse Heuvelrug wil opheldering over de aanslag die in de nacht van vrijdag op zaterdag in een woning aan de Lange Dreef in Driebergen plaatsvond. De partij vindt dat de burgemeester nog te weinig heeft losgelaten over het incident.
"Ik wil het onderzoek niet schaden, maar ik wil weten wat er gebeurd is", stelt Jorrit Linders, VVD-fractievoorzitter binnen gemeente Utrechtse Heuvelrug. "Ik kan me voorstellen dat de schrik er goed in zit bij de bewoners. Daarom is het ook belangrijk te bekijken hoe we hun veiligheidsgevoel kunnen vergroten."
Afgelopen weekend gooide een nog onbekende dader een explosief de woning in. Niemand raakte gewond, maar het huis raakte door de explosie zwaar beschadigd. De voortuin lag vol met grote stukken glas. De politie verzegelde na het incident voor onderzoek.
Gisteren besloot burgemeester Frits Naafs om de woning vier weken op slot te doen. Volgens de gemeente gaat het om een "moedwillige daad". De bewoners zijn elders op een veilige plek ondergebracht. De VVD hoopt aanstaande donderdag tijdens de raadsvergadering meer helderheid van de burgemeester te krijgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.