RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veroorzaker dodelijk ongeval A2 bij Breukelen eerder betrokken bij ongelukken

UTRECHT - De man die vorige maand bij een crash op de A2 bij Breukelen twee mensen doodreed, veroorzaakte eerder al minstens drie ongevallen, meldt het AD. Bij het ongeluk kwam de 38-jarige man uit Vianen zelf ook om het leven. Door fouten van de politie kon de man volgens de krant zijn rijbewijs behouden.

Bij ten minste een eerder ongeval was volgens de politie waarschijnlijk sprake van een epileptische aanval. De man reed in september 2016 in op een file bij knooppunt Oudenrijn. Zijn rijbewijs werd toen afgepakt, maar de politie maakte geen proces-verbaal op, waardoor het OM en de rechter geen oordeel velden over zijn rijbewijs.

De man kon daarom, nadat hij een half jaar geen epileptische aanval had gehad, zijn rijbewijs weer aanvragen, en kreeg dat na medisch onderzoek ook terug van rijbewijzeninstantie CBR voor een periode van twee jaar.

FOUT
Ook vorig jaar was de man nog betrokken bij een ongeval, toen op de A28 in de buurt van Hattem. De politie Oost-Nederland bevestigt dat toen opnieuw een fout is gemaakt, ditmaal door het rijbewijs van de man niet in te vorderen.

Daardoor kon het CBR niet opnieuw bekijken of de man wel een rijbewijs mocht hebben. De politie zegt de gang van zaken van toen te evalueren, om ervoor te zorgen dat dit niet nog eens kan voorkomen.

Bij het ongeval vorige maand kwam de man uit Vianen zelf en een man en vrouw uit Bergen aan Zee kwamen om het leven. Een woordvoerder van de familie van de op de A2 bij Breukelen omgekomen mensen zegt bij het AD "geschokt" en "erg geschrokken" te zijn. Mogelijk nemen nabestaanden juridische stappen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -