RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Gemeenteraad wil nachttrein tussen Amersfoort en Utrecht behouden

AMERSFOORT - De gemeenteraad van Amersfoort is bereid om ook na 2021 te investeren in het behoud van een nachttrein tussen Utrecht en Amersfoort. Die beslissing werd dinsdagavond genomen tijdens een raadsvergadering.

Volgens de voorstanders is het voor de aantrekkelijkheid van de stad van belang dat Amersfoort aangesloten blijft op het huidige Nachtnet van en naar Utrecht. Op vrijdag- en zaterdagnacht gaat er vanuit Utrecht om 2 en 3 uur 's nachts een trein naar Amersfoort. Er rijdt ook een nachttrein terug naar Utrecht.

Daar maken op dit moment gemiddeld iets meer dan vijftig mensen per rit gebruik van. De NS vindt dat te weinig om daar de portemonnee voor te trekken. Daarvoor moet de nachttrein gemiddeld 170 passagiers vervoeren. Voor een meerderheid van de gemeenteraad is het huidige reizigersaantal wel voldoende, ook omdat er een stijgende lijn is te zien.

Tegelijkertijd roepen de fracties de NS op om de nachttrein meer bekendheid te geven. D66-raadslid Dirk-Joost van Hamersveld vindt dat het nachtnet ook past bij de naamswijziging van station Amersfoort naar Amersfoort Centraal. Hij vindt dat dit ook betekent dat het station ook 's nachts bereikbaar is. Een petitie voor behoud van het nachtnet werd in een paar dagen tijd door ruim 270 mensen ondertekend.

De bijdrage van de gemeente is 55.000 per jaar voor een periode van drie jaar vanaf 2021.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht