PvdA stelt Kamervragen over gedwongen verhuizing ouderen De Keizershof

© Unsplash
UTRECHT - De PvdA wil weten hoe het kan dat ouderen van zorgflat De Keizershof in Utrecht gedwongen moeten verhuizen. Tweede Kamerleden John Kerstens en Henk Nijboer hebben hierover Kamervragen gesteld aan minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid en minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken.
In de flat aan de Van Vollenhovenlaan in de wijk Kanaleneiland wonen veertig vaste bewoners onder de hoede van zorginstelling Ontzorgd Wonen. Van die groep moeten 23 bewoners die intensieve zorg krijgen verhuizen omdat het pand volgens de zorginstelling niet meer voldoet aan de normen om goede zorg te verlenen.
Veel bewoners zijn hoogbejaard en kijken tegen de verhuizing op. Ook vinden ze dat ze te snel moeten verhuizen. "Sommige bewoners moesten huilen," vertelde Melani Peters eerder aan RTV Utrecht. Ook haar vader Guus (83) woont in de flat en wil niet weg.
De PvdA wil dat de ministers contact opnemen met de vastgoedeigenaar om te voorkomen dat de ouderen hun thuis kwijtraken. Ook noemt de partij het zorgelijk dat bejaarden hun huis uit moeten vanwege een financiële overweging van een vastgoedinvesteerder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.