RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Raad van State: rijverbod voor motorrijders op Lekdijk is terecht

LOPIK - De Raad van State geeft de gemeente Lopik gelijk bij het tijdelijk afsluiten van de Lekdijk voor motorrijders. Lopik voerde het verbod in om de overlast voor omwonenden en andere weggebruikers te beperken. Het verbod geldt in de weekends van maart tot en met oktober.

De gemeente kreeg eerder ook al gelijk van de rechtbank in Utrecht. De twee belangenverenigingen van motorrijders die de zaak hadden aangespannen, stapten hierop naar de Raad van State in een laatste poging om het rijverbod van tafel te krijgen.

De Raad van State oordeelt dat de Lekdijk het karakter heeft van een rustige en landelijke weg. Bovendien heeft de dijk een recreatieve functie. Veel wandelaars en fietsers maken ook in het weekend gebruik van de weg. Het motorverkeer zou hierbij niet passen.

Daarnaast leidt het volgens de Raad van State ook tot gevaarlijke situaties als veel motorrijders gebruikmaken van de weg. Waar auto's op de smalle dijk moeten wachten om elkaar te passeren, kunnen motoren gewoon doorrijden. Dat levert een te groot snelheidsverschil op met de overige weggebruikers.

Bovendien geldt het verbod slechts voor een deel van het jaar en zijn er goede omleidingsroutes beschikbaar. Dat alles maakt dat de belangen van omwonenden en andere weggebruikers zwaarder wegen dan die van motorrijders, oordeelt de Raad van State.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -