RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Buschauffeur Wim Groeneweg wordt waarnemend burgemeester in Oudewater

OUDEWATER - Oud-burgemeester van Vianen Wim Groeneweg (62) wordt waarnemend burgemeester van de gemeente Oudewater. De huidige burgemeester Pieter Verhoeve vertrekt naar Gouda, hij wordt daar volgende week ge´nstalleerd.

Groeneweg stopte eind vorig jaar als burgemeester van Vianen door de komst van fusiegemeente Vijfheerenlanden. Hij paste niet in het profiel voor de vacature van nieuwe burgemeester en besloot zijn groot rijbewijs te halen. Sindsdien is Groeneweg aan het werk als buschauffeur. "Tijdens het rijden voel ik me 'the King of the Road," zo zei hij eerder in gesprek met RTV Utrecht.

Als we Groeneweg vandaag bellen om hem te feliciteren met zijn nieuwe baan, dan treffen we hem vlak voor zijn dienst op de bus begint. Of hij nog vaak zal rijden is maar de vraag, want vanaf volgende week mag "Oudewater op mij rekenen, dat heeft prioriteit."

Vandaag heeft de provincie Utrecht bekendgemaakt dat Groeneweg naar Oudewater komt als waarnemer. De provincie besloot dat na overleg met de fractievoorzitters. "Er was een goede klik, het is een prachtige gemeente", zegt Groeneweg in een reactie. Eerder was hij van 2011 tot en met 2018 burgemeester van Vianen en daarvoor was hij wethouder en raadslid voor het CDA in Woerden.

Groeneweg heeft zin in zijn nieuwe baan: "Ik heb het gemist. Vooral het contact met de bevolking, met collega's in het bestuurlijke circuit en ook de inhoud van het werk." Over een week gaat hij in zijn nieuwe gemeente aan de slag. De komende maanden wordt gezocht naar een nieuwe, vaste burgemeester voor Oudewater. De gemeenteraad zal daarvoor op korte termijn een profielschets opstellen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -