RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bewoners Reinaerde willen aan Selma Lagerlöfweg Woerden blijven


WOERDEN - Bewoners van de Reinaerde-locatie aan de Selma Lagerlöfweg in Woerden verzetten zich tegen een mogelijke verhuizing. De groep wordt al twintig jaar bewoond door mensen met een beperking die er zorg en begeleiding krijgen.

 Rick Baars: Rick Baars: "Ik ben bang dat ik de vrienden verlies die ik hier de afgelopen tijd heb gemaakt." | Foto: RTV Utrecht

Rick Baars woont al 13 jaar op de locatie in Woerden. Hij heeft al sinds jonge leeftijd intensieve zorg nodig en voelt zich thuis op de Selma Lagerlöfweg. "Mijn familie woont hier dichtbij en alles wat ik nodig heb is in de buurt. Ik ben bang dat ik de vrienden verlies die ik hier de afgelopen tijd heb gemaakt."

VERTROUWDE OMGEVING
Eén van die vrienden is Erik de Roos. Hij denkt er precies hetzelfde over. Woerden is zijn thuis en hij wil hier absoluut niet weg. "Het doet mij heel veel. Onze vertrouwde omgeving is alles voor ons."

Het moet een sterke vent zijn die mij hier weg krijgt."
Rick Baars, bewoner Reinaerde Woerden

Zorgverlener Reinaerde zegt dat het nog niet zeker is dat de verhuizing ook daadwerkelijk doorgaat. Wel is duidelijk dat het op deze locatie niet meer gaat, zegt regiomanager Annemarie Minkes. "Op dit moment kijken we wat mogelijk is. Wij vinden dit ook heel vervelend en realiseren ons dat het voor de bewoners zwaar is."

PERSONEELSGEBREK
Reinaerde staat voor een financiële uitdaging, alhoewel dat volgens Minkes niet de reden is voor de mogelijke sluiting van deze locatie. Toch laat een personeelslid anoniem aan RTV Utrecht weten dat ze vindt dat ze te weinig betaald krijgt voor het werk dat ze moet doen en dat dit de reden is dat personeelsleden de handdoek in de ring gooien. Het ziekteverzuim op de locatie aan de Selma Lagerlöfweg is hoog en personeel loopt weg.

Rick en Erik hebben weinig boodschap aan de organisatorische problemen bij Reinaerde. Zij willen gewoon in Woerden blijven. "Het moet een sterke vent zijn die mij hier weg krijgt," zegt Rick strijdvaardig. Erik valt hem bij. "Ik blijf knokken tot het eind".

Bewoners Reinaerde Woerden willen niet verhuizen


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -