RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ontruiming van Utrecht Centraal was loos alarm

UTRECHT - Een ontruiming van Utrecht Centraal vanavond was loos alarm. Dat meldt ProRail. Passagiers op het grootste treinstation van Utrecht werd gevraagd om het station te verlaten. Dit leidde tot veel speculatie op social media of dit te maken had met de situatie op luchthaven Schiphol, waar de politie massaal actief was vanwege een dreigende situatie in een vliegtuig.

Uiteindelijk bleek de oorzaak van de ontruiming op Utrecht Centraal iemand die een handbrandmelder had ingeduwd. Dat meldde ProRail op twitter.


Rond 19.30 uur meldde de marechaussee dat een verdachte situatie werd onderzocht in een vliegtuig op luchthaven Schiphol. Tijdens het boarden drukte de gezagvoerder per ongeluk een noodknop in, zo bleek achteraf.

Naar aanleiding van de situatie werd GRIP3 afgeroepen, wat betekent dat er sprake was van een ernstige situatie die grote gevolgen kan hebben voor de bevolking. Ongeveer een uur na de eerste melding meldde de marechaussee dat de passagiers en crew het vliegtuig veilig hadden verlaten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -