RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Inwoners Groene Hart praten met minister over Schiphol: "Je slaapt gewoon niet meer"


DE RONDE VENEN - Minister Cora van Nieuwenhuizen gaat vanmiddag in gesprek met inwoners en wethouders uit het Groene Hart. Ze gaan het hebben over Schiphol. De afgelopen jaren ervaren steeds meer mensen overlast van het toegenomen vliegverkeer.
[Item:2373989|Bewoners Groene Hart klagen over overlast van Schiphol]
"Je slaapt gewoon niet meer, je kunt geen gesprek voeren met iemand, dat is gewoon niet ok", vertelt Vinkevener Cor Mastwijk. Hij woont in een landelijke omgeving met een groene tuin, maar de laatste jaren kan hij daar steeds minder van genieten. "Vooral afgelopen zomer was het echt verschrikkelijk. Door de herrie kun je niet meer buiten zitten. Je hebt gewoon dag en nacht last van heel veel geluid."

500.000 VLUCHTEN
Inwoners uit De Ronde Venen, Bodegraven-Reeuwijk en Nieuwkoop hebben nu voor het eerst de kans om hun zorgen en klachten te delen met de minister. In het zogenoemde 'huiskamergesprek' willen de gemeenten een beperking van het aantal vluchten afdwingen.

Niks doen is geen optie, het is in ieder geval belangrijk om m'n stem te laten horen"
Cor Mastwijk, inwoner Vinkeveen

Volgens wethouder Hagen lapt Schiphol de afspraken over het aantal vliegbewegingen aan haar laars. Momenteel zouden dat er tot 2021 maximaal 500.000 mogen zijn, waarvan 32.000 in de nacht. De gemeente denkt echter dat dat niet klopt. Naleving van deze afspraak loopt volgens De Ronde Venen vertraging op door de stikstofuitspraak.

ECONOMIE
Mastwijk maakt zich geen illusies. Hij denkt niet dat de minister de plannen om Schiphol uit te laten breiden ineens schrapt. Toch wil hij graag in gesprek met haar. "Niks doen is geen optie, het is in ieder geval belangrijk om m'n stem te laten horen. Ik ben benieuwd hoe ze erin staat. Hoe ze kijkt naar de mensen die tegenover haar zitten. Of het werkelijk iets met haar doet of dat ze ondertussen zit te denken van: er komen weer 40.000 vluchten bij. Dat is goed voor de economie."

Het gesprek met de minister vindt vanmiddag plaats in Bodegraven, net buiten de provinciegrens.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -