RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dossier Fulcotheater IJsselstein naar andere wethouder vanwege verstoorde relatie

IJSSELSTEIN - Het Fulcotheater in IJsselstein valt niet langer onder wethouder Peter Bekker. Volgens het college is daartoe besloten om de kans van slagen op een doorstart voor het theater zo groot mogelijk te maken. Tussen de Stichting Fulcotheater en de gemeente is weinig tot geen vertrouwen, blijkt ook uit onderzoek van adviesbureau Berenschot, dat in opdracht van de gemeente is gedaan.

De relatie tussen de stichting en de gemeente is al een tijdje verstoord. De stichting vindt dat de gemeente te weinig subsidie geeft, onder meer voor onderhoud van het pand. De directeur heeft daarom deze zomer besloten de handdoek per 1 juli 2020 in de ring te gooien.

De raad zou vanavond praten over de toekomst van het theater, maar het college wil ook dat vanwege de wisseling van de wacht uitstellen.

Het college wil namelijk niks weten van stoppen. Het plan is om van het theater een cultureel centrum te maken, zo schrijft het college in een brief aan de raad. "Het college hecht waarde aan het behoud van het Fulcotheater, vanwege zijn toegevoegde waarde als bioscoop, theater en als cultureel centrum voor de diverse culturele organisaties in IJsselstein."

Extra subsidie heeft het college daar niet voor over. Wel zet het college in op een eenmalig extra bedrag van vier ton, een zogenoemd 'trasformatiebudget'.

Een nieuwe partij moet worden aangetrokken om dit vernieuwde theater te leiden, zo schrijft de gemeente. De Stichting Fulcotheater vindt het jammer dat er nooit met hen is gesproken over een doorstart, blijkt uit een brief van de advocaat van de stichting aan de raad: "Op geen enkel moment is er door de gemeente nadat zij de brief van de stichting van 29 juli 2019 had ontvangen het initiatief genomen om overleg te hebben over een mogelijke oplossing. () Het afscheid van de stichting stond voor de gemeente vast."

Welke wethouder de nieuwe dossierhouder van het Fulcotheater wordt is nog niet duidelijk.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -