RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wethouder: Hogenoord mag later meepraten over nieuwbouwplannen

UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft niets fout gedaan bij de communicatie met de bewoners van de Hogenoord en omgeving. Dat zegt wethouder Klaas Verschuure in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad. Volgens de wethouder zijn de nieuwbouwplannen in de wijk nog helemaal niet concreet.

Bewoners van de Hogenoord en omgeving maken zich zorgen over die plannen in hun buurt. Nu zit er nog een aannemersbedrijf in de wijk, maar die gaat verdwijnen. Op de plek die openvalt moeten zestien woningen komen. De buurt vreest verkeersoverlast en daarnaast geven ze aan de dat de grond onder het bedrijf waarschijnlijk ernstig vervuild is. PvdA-raadslid BŘlent Isik stelde de vragen naar aanleiding van een bericht over de Hogenoord op RTV Utrecht.

INSPRAAK
Participatie met de bewoners zal later plaatsvinden, zodra de plannen concreter zijn, zegt wethouder Verschuure (D66). Volgens de wethouder wordt de leefbaarheid vergroot als het aannemersbedrijf verdwijnt. Daardoor zal er minder verkeer door de wijk rijden. Daar staat tegenover dat de nieuwe woningen extra verkeer zullen aantrekken.

Over de verontreinig van de bodem zei de wethouder dat er nog bodemonderzoek moet gaan plaatsvinden. De gemeente heeft niets gezegd over bodemverontreiniging, die verhalen komen van de bewoners zelf, zegt de wethouder. Hij gaf aan dat er altijd een eerste moment moet zijn, waarop bewoners ge´nformeerd worden. Omdat de plannen nog niet concreet zijn, vindt hij dit het juiste moment.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -