RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gemeente in gesprek met de KNVB over uit competitie zetten Utrechtse voetbalclubs

UTRECHT - De gemeente Utrecht gaat binnenkort in gesprek met de KNVB over de uitsluiting van twee voetbalclubs door de KNVB. Vorige week werden alle teams van DWSV en SVA Papendorp uit de competitie gehaald. Volgens wethouder Maarten van Ooijen hebben alle sportclubs in de stad een belangrijke maatschappelijke taak.

De wethouder antwoordt daarmee op vragen van de Utrechtse raadsfractie van DENK. Die geeft aan dat sport verbindt en verbroedert. Volgens DENK vervulde SVA Papendorp een belangrijke maatschappelijke functie. De partij vindt het niet logisch dat jongerenteams die volgens de partij niets te verwijten valt, ook uit de competitie zijn genomen.

Van Ooijen gaf aan dat de gemeente SVA Papendorp meermaals heeft ondersteund. Bijvoorbeeld bij financiŽle problemen, maar ook bij problemen met bestuurszaken en met de aanpak van ongewenst gedrag.

REEKS INCIDENTEN
Alle teams van SVA Papendorp en DWSV zijn vorige week per direct uit de competitie genomen na een aantal incidenten waarbij scheidsrechters bedreigd en geÔntimideerd werden. Van Ooijen gaf aan dat hij zich gaat inzetten voor de sportende kinderen die niets te verwijten valt, maar hij wil wel eerst afwachten wat de tuchtcommissie van de KNVB besluit.

Volgens de voetbalbond werden de teams geschorst wegens een reeks aan incidenten. Het intimideren van een scheidsrechter, bijna twee weken geleden, gaf volgens de bond het laatste zetje.

DENK ging vooral in op de ontwikkelingen rondom SVA Papendorp, ook bekend onder de oude naam Magreb'90. Ook de Utrechtse voetbalclub DWSV is door de KNVB uit de competitie genomen. DENK-raadslid Ismail el Abassi zei wel dat zijn vragen ook betrekking kunnen hebben op die club.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -