Organisatie Koningsdag in Utrecht nog steeds moeizaam

© Ab Donker
UTRECHT - De sfeer tussen de gemeente Utrecht en de binnenstadsondernemers is nog steeds verre van ideaal, voor zover het de organisatie van Koningsdag betreft. Dat blijkt uit een kort debat in de Utrechtse gemeenteraad.
De ondernemers hebben een plan, maar dat kan op weinig enthousiasme rekenen van wethouder Klaas Verschuure (D66). Vorig jaar haakten veel ondernemers af voor Koningsdag. Volgens hen stelde de gemeente veel te hoge eisen aan bijvoorbeeld veiligheid.
Maar ook als het gaat om het schoonmaken van de stad na afloop, lag de bal volgens de ondernemers te veel bij hen. Zij zagen onvoldoende mogelijkheden om nog geld te verdienen aan het evenement.
Ondernemers hebben nu een plan gepresenteerd, maar wethouder Verschuure gaf aan dit plan voor kennisgeving te hebben aangenomen. Het is niet besproken met de initiatiefnemers, zegt de wethouder.
Ook was hij heel duidelijk dat hij geen extra geld beschikbaar heeft voor dit plan. De gemeente geeft nu al 750.000 euro aan directe kosten voor het koningsfeest. Volgens de wethouder stellen de initiatiefnemers veel te hoge financiële eisen aan de gemeente.
Student & Starter, D66, VVD en de PVV wilden van de wethouder weten of hij het plan realistisch vindt. Uit de antwoorden bleek dat Verschuure niet erg warm wordt van het plan. Het enige lichtpuntje vindt hij de oprichting van een stichting voor de organisatie.
Ook prees hij het streven om de organisatie van Koningsdag te professionaliseren. De rest van het plan vond hij 'mager'. Hij gaf aan dat het initiatief tot samenwerking tussen ondernemers en de gemeente nog steeds bij de ondernemers ligt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.