Utrechtse raad kritisch over bruggen voor Merwedekanaalzone

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - De hele Utrechtse gemeenteraad is ontstemd over de gang van zaken rond de plannen voor meer bruggen over het Merwedekanaal. Die bruggen zijn noodzakelijk om de nieuwe wijk Merwedekanaalzone te ontsluiten voor fietsers en voetgangers. Tegen de bruggen is massief verzet uit de Rivierenwijk en van gebruikers van het Mewerdekanaal.
De raad constateerde dat er kennelijk een bruggenstudie zou bestaan, waarin sprake is van drie of vier nieuwe bruggen. De complete raad was verbaasd dat diverse betrokkenen al spraken over een rapport met de bruggenstudie, maar dat de raad dat rapport nog niet heeft.
Wethouder Kees Diepeveen pareerde de onrust door te stellen er nog geen definitief rapport bestaat, er is wel een concept. Diepeveen gaf aan dat hij met veel betrokkenen in gesprek is, zoals bewoners van de wijk, woonbootbewoners en roeiverenigingen. In die gesprekken heeft hij aangegeven wat er in het conceptrapport staat.
"We pogen zo open mogelijk te zijn in onze gesprekken met betrokkenen. Ik ben doordrongen van de gevoeligheid," zei de wethouder, die aangaf de direct-belanghebbende als eerste bijgepraat te hebben.
Een deel van de raad slikte die uitleg, de VVD was minder enthousiast. Gertjan te Hoonte gaf aan onmiddellijk alle stukken te willen ontvangen die de wethouder met betrokkenen had gedeeld. Diepeveen gaf aan dat te zullen doen, zodra verslagen van de bijeenkomsten gereed zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.