RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Fietspad landgoed Pijnenburg gaat definitief niet meer open

SOEST/BAARN - Het pad op landgoed Pijnenburg gaat niet meer open voor fietsers. Dat laat de gemeente Baarn weten. De eigenaar sloot in april het pad tegenover de Wieksloterweg af met hekken. Dit tot grote onvrede van fietsers, omdat daardoor de doorgaande fietsroute vanuit Baarn en Soest richting Hilversum werd afgesloten. Het pad blijft wel toegankelijk voor wandelaars.

De wethouders Verkeer van de gemeenten Soest en Baarn voerden onlangs opnieuw een gesprek met landgoedeigenaar Per Insinger. Omdat het pad op privéterrein ligt, konden de wethouders openstelling van het pad niet afdwingen.

Volgens de wethouders was het een goed gesprek, maar blijft Insinger bij zijn standpunt. Insinger stelt dat de natuur op het landgoed last heeft van de hoeveelheid fietsers en mountainbikers. Volgens de Natuurschoonwet heeft hij de verplichting om het landgoed open te stellen voor wandelaars, maar niet voor fietsers.

Meike van de Linde van comité Fietsvrienden Pijnenburg, dat eerder actie voerde voor een passende fietsverbinding, is niet verbaasd. "In eerdere gesprekken heeft meneer Insinger dit al duidelijk gemaakt. Wij kunnen ons best vinden in zijn standpunten, al zouden wij het liever anders zien. Maar wat ons betreft is de lokale politiek nu aan zet. Die laat de fietsers nu in de kou staan."

De gemeenten gaan nu kijken of ze de bestaande fietsverbindingen beter en veiliger kunnen maken. Hierover is de gemeente Baarn al in gesprek met de gemeenten Zeist en De Bilt. Ook komt er een nieuwe fietsverbinding tussen Soest en Hilversum achter Paleis Soestdijk langs. Het is nog niet duidelijk wanneer die verbinding wordt aangelegd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -