RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gerenoveerd Torenlaan Theater in Zeist muzikaal heropend

1/2
ZEIST - Het gerenoveerde Torenlaan Theater in Zeist is heropend en tot en met zaterdag is er een culturele marathon met activiteiten. Burgemeester Janssen en wethouder Fluitman knipten vanmiddag een lint door met een enorme schaar en vanaf dat moment is het groot feest voor cultuurliefhebbers.

Het theater is gerenoveerd en daar is coördinator en lid van het Zeister Mannenkoor, Dolf Mulder blij mee. "Er is een heel stuk bijgekomen wat voorheen helemaal niet beschikbaar was. Die open plaats is nu een ontvangsthal geworden. De sanitaire voorzieningen zijn ook aangepast, we hebben nu een rolstoeltoilet. De tegeltjes uit het oude toilet hebben we goed kunnen verkopen want zo oud waren ze inmiddels."

Om het feest vanmiddag te beginnen zong het Zeister Mannekoor 'het verbouwinglied'. Het Torenlaan Theater is de thuishaven van het koor dus zij doen dit met alle liefde. Henk Banink zit in het Zeister Mannenkoor en zingt met met volle borst in lage tonen. "Met de hoge hoed ga ik rond voor alle mensen die ons vandaag komen bezoeken."

Burgemeester Janssen vindt het mannekoor belangrijk. "In de genen van Zeist en in ieder mens in Zeist zit een beetje Zeister Mannekoor. Ze zingen al ruim een eeuw lang en velen kennen hen van optredens en concerten." Hij is positief over het karakter van het koor: "Modern, ze bewegen mee en ze zingen mee."

Ook het Zeister Vrouwenkoor, het Toonkunstkoor en het Shantykoor treden op. Tijdens de inloopmiddag is er een meezingcafé, waar al honderdtien mensen zitten. Ook worden er lezingen gehouden. "Het is een theater, niet alleen voor het Zeister Mannekoor, maar ook voor andere verenigingen", zegt burgemeester Janssen. "Maatschappelijke organisaties komen hier samen. Kunstenaars exposeren. Kortom een huis voor iedereen, voor heel Zeist."

Het Zeister Mannekoor zingt 'het verbouwingslied' tijdens de heropening van het Torenlaan Theater.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -