RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Onwillige brandmeldinstallatie ontregelt raadsvergadering Utrecht

UTRECHT - Het Utrechtse stadhuis is de afgelopen maanden meerdere keren ten onrechte ontruimd. In dit voorjaar werd het stadhuis opgeleverd na een langdurige verbouwing. Sindsdien is er sprake van regelmatige storingen in de brandmeldinstallatie. Gisteren moesten politici hun debat staken wegens het alarm.

Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn het opstartproblemen. "De brandmeldinstallatie is op vier dagen soms meerdere malen afgegaan," zegt Jennifer Felix namens de gemeente. "Een van de oorzaken had te maken met een te gevoelige afstelling van de branddetectie, dit is inmiddels verholpen."

Ook zou er bij onderhoud aan de liften stof zijn vrijgekomen dat een brandmelder activeerde. Felix: "Om herhaling te voorkomen zijn de filters van de rookmelders in de liftschachten vandaag extra gecontroleerd, gereinigd en opnieuw afgesteld." Volgens de woordvoerder zijn er geen structurele problemen met de installatie en heeft de brandweer het gebouw goedgekeurd.

Gisteren werd een commissievergadering van de gemeenteraad onderbroken door een alarm, waarna de politici en ambtenaren het gebouw moesten verlaten. Opvallend daarbij was dat het alarm in het hele stadhuis klonk, behalve in de raadszaal. De vergadering van de commissie Stad en Ruimte werd gedurende vijf minuten onderbroken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -