RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Utrecht moet prioriteit maken van bestrijden straatintimidatie"

UTRECHT - Utrecht moet prioriteit gaan maken van het bestrijden van straatintimidatie. Dat zegt Pleun van Onzenoort van de stichting Stop Straatintimidatie bij UVandaag. "Mensen moeten gewoon stoppen met dit te doen."

Nagefloten worden - of mannen die sissende geluiden maken. En als je daar dan op reageert, dan word je uitgescholden. Veel vrouwen voelen zich onveilig en bedreigd. Het gebeurt ook bij ons in de provincie.

Stichting Stop Straatintimidatie zet zich in om dit strafbaar te maken. In Rotterdam en Amsterdam is sissen, uitschelden en naroepen verboden, maar in Utrecht nog niet. En dat moet veranderen, zei Van Onzenoort in UVandaag: "Overal in Nederland zou dit verboden moeten zijn. Je kunt voor de gekste dingen een boete krijgen en voor zo'n gigantisch probleem niet. Wij vinden dat heel gek."

Ze vervolgt: "Wij zouden dan ook heel graag willen dat de overheid achter de vrouwen gaat staan, en in de regelgeving zet dat het niet mag. Dat kan de gemeente dus ook doen."

Hoe graag ze het ook zou willen, ze denkt niet dat in Utrecht ook gauw een verbod komt: "Het ligt er maar net aan hoeveel capaciteit ze erin willen steken. In Rotterdam is er een werkgroep gekomen, met een plan van aanpak. Het moet ook hier prioriteit worden: met handhavers, een voorlichtingscampagne en met acties op scholen. Niet alleen mensen beboeten. Het is zorgen dat mensen stoppen met dit te doen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -